Czekolada Dolfin
z kandyzowaną skórką pomarańczy 70g

Deserowa czekolada prosto z belgijskiej manufaktury Dolfin. Dodatek kandyzowanej skórki pomarańczy idealnie balansuje subtelną gorycz kakao. Dzięki miłemu dla oka opakowaniu świetnie sprawdzi się jako drobny, lecz elegancki podarunek.

Dlaczego belgijska czekolada uważana jest przez wielu za najlepszą na świecie? Decyduje o tym nie tylko najwyższa jakość ziaren kakaowca, którego używa się do jej wyrobu. Belgijska czekolada to przede wszystkim niezwykle długa, bogata i barwna tradycja, a także działająca w służbie tej tradycji technologia.

Cukiernikom spod znaku Dolfin od dziesięcioleci przyświeca jeden i ten sam cel: harmonijne połączenie naturalnych, autentycznych i ekologicznych składników z doskonałą masą czekoladową. Owoce, przyprawy, zioła, kwiaty, rozmaite orzechy oraz inne słodkości – te i inne dodatki pozwalają nadać czekoladzie nowy, niemal niespotykany wcześniej smak, podkreślając jednocześnie wszystkie jej atuty.

Dolfin czerpie z tradycji i natury, ale stawia też na innowacyjność. Wzbogacona oryginalnymi dodatkami czekolada ma smakować tak, jak nigdy wcześniej, ma być inspirująca, zaskakująca i cudownie pyszna – a przy tym zawierać ma jak najmniej tłuszczu i cukru.
Daj się porwać wyobraźni cukierników Dolfin i rozpocznij prawdziwą przygodę ze światem czekolady!

Odpowiedzialna

Produkcja

COCOA ACT 4

Każdy ma rolę do odegrania dla przyszłości planety, a Dolfin zdecydował się objąć wiodącą rolę, inwestując w nowy program zrównoważonego rozwoju etycznego.

Made in Belgium

Wszystkie czekoladki Dolfin są produkowane wyłącznie w Belgii, w pracowniach znajdujących się w Baulers (Nivelles).

Zapraszamy do kontaktu