Czekolada Dolfin
z biszkoptami Sablé i solą morską 70g
Proste, szczere i pełne niewymuszonej radości połączenie tradycyjnych francuskich biszkoptów z ciemną czekoladą. Do tego lekkie, zawadiackie muśnięcie soli morskiej, powstałej w procesie naturalnej ewaporacji. Deser niepozorny, a jednak nietuzinkowy.
Dlaczego belgijska czekolada uważana jest przez wielu za najlepszą na świecie? Decyduje o tym nie tylko najwyższa jakość ziaren kakaowca, którego używa się do jej wyrobu. Belgijska czekolada to przede wszystkim niezwykle długa, bogata i barwna tradycja, a także działająca w służbie tej tradycji technologia.
Cukiernikom spod znaku Dolfin od dziesięcioleci przyświeca jeden i ten sam cel: harmonijne połączenie naturalnych, autentycznych i ekologicznych składników z doskonałą masą czekoladową. Owoce, przyprawy, zioła, kwiaty, rozmaite orzechy oraz inne słodkości – te i inne dodatki pozwalają nadać czekoladzie nowy, niemal niespotykany wcześniej smak, podkreślając jednocześnie wszystkie jej atuty.
Dolfin czerpie z tradycji i natury, ale stawia też na innowacyjność. Wzbogacona oryginalnymi dodatkami czekolada ma smakować tak, jak nigdy wcześniej, ma być inspirująca, zaskakująca i cudownie pyszna – a przy tym zawierać ma jak najmniej tłuszczu i cukru.
Daj się porwać wyobraźni cukierników Dolfin i rozpocznij prawdziwą przygodę ze światem czekolady!
Odpowiedzialna
Produkcja
COCOA ACT 4
Każdy ma rolę do odegrania dla przyszłości planety, a Dolfin zdecydował się objąć wiodącą rolę, inwestując w nowy program zrównoważonego rozwoju etycznego.
Made in Belgium
Wszystkie czekoladki Dolfin są produkowane wyłącznie w Belgii, w pracowniach znajdujących się w Baulers (Nivelles).